Paprika, jota yleisesti kutsutaan "makeaksi chiliksi", on mauste, joka on peräisin chilistä, joka kuuluu samaan perheeseen kuin paprika, kuivattu ja jauhettu hienoksi jauheeksi.
Sen kirkkaan punainen väri ja yleensä hyvin mieto potku tekevät siitä valikoidun ainesosan, jota käytetään monissa keittiöissä, erityisesti Maghrebissa, Portugalissa ja Itä-Euroopan maissa.
Se on yllättävä mauste, jolla on monia ominaisuuksia; sitä käytettiin jopa lääkinnällisiin tarkoituksiin asteekkien ja mayojen toimesta.
Rikas vitamiineista ja mineraaleista, se auttaa torjumaan flunssaa talvella. Etu, josta on vaikeaa luopua, kun sitä on kerran kokeillut.
Mutta ennen kaikkea se on maistettava, jotta sen ymmärtää!
Nettopaino: 50 g
Alkuperä: Espanja
Sativa-painotteinen lajike, sen sitrushedelmätuoksut antavat sille hienovaraisen hapokkuuden. Se tarjoaa herkullisen aromibuketin, joka muistuttaa kuuluisaa ja maukasta italialaista likööriä.
Sitruunamelissa on kasvi, jonka tuoksu muistuttaa sitruunaruohosta ja jonka lehdillä on supervoima! Kun niitä hierotaan hyönteisen pistohaavaan, ne lievittävät sen vaikutuksia. Sitruunamelissaa käytetään rauhoittavien ja rentouttavien ominaisuuksiensa vuoksi teessä tai kylpyvedessä.
Keittiössä sitruunamelissa maustaa hienovaraisesti siipikarjaa ja vaaleita lihoja. Leivonnassa se antaa herkullista makua jälkiruokien, kermakakkujen ja flanien valmistuksessa.